Abdominoplastie

Abdominoplastie este o procedură chirurgicală prin care se elimina un exces tegumentar si de tesut adipos de la nivelul abdomenului, exces denumit popular sort abdominal.

Abdominoplastia îmbunătăţeste aspectul abdomenului si elimină excesul de piele şi vergeturile acesteia.abdominoplastia tipuri incizie

Operaţia este indicata femeilor după ce au născut si pielea abdomenului nu s-a retractat corespunzator şau persoanelor care au pierdut o cantitate mare din greutatea corporală iar muşchii şi pielea şi-au pierdut fermitatea. În plus, procedura este de asemenea potrivită pentru persoanele mai în vârstă a căror piele şi-a pierdut elasticitatea.

Abdominoplastie clasica – in cazul exceselor tegimentare importante se va practica incizia in ancora sau ‘T’ inversa – o incizie de-a lungul abdomenului inferior, de la spina iliacă anterosuperioară dreaptă la cealaltă, pe linia de deasupra pubisului si a doua incizie perpendiculara pe prima, in mijloc, iar dupa excizia excesului se va repozitiona ombilicul.

Dacă excesul tegumentar este moderat se poate evita incizia perpendiculara si chiar repozitionarea ombilicului daca excesul este localizat mai ales in partea inferioara a abdomenului.

Mini abdominoplastia se practica in cazul excesului tegumentar minim si presupune eliminarea acestuia printr-o incizie in jurul ambilicului. Se poate efectua cu anestezie locala.

Operaţia de abdominoplastie necesită, de obicei,anestezie generala si minim o zi de spitalizare şi de recuperare la spital. După externare, timpul de recuperare va varia de la persoană la persoană, in medie două-patru săptămâni înainte de a reveni la locul de muncă, şi de la trei-şase săptămâni înainte de a reveni la activităţile solicitante. Se recomandă utilizarea timp de o lună – două după intervenţia chirurgicală a unui corset elastic abdominal în perioada de recuperare.

În timpul perioadei de recuperare după operaţia de abdominoplastie, pacientul poate simţi dureri musculare locale în timpul efortului, pot apare infecţii superficiale la nivelul suturii, amorţeală, acumulare de lichid, cheaguri de sânge, cicatrici.

În orice caz, trebuie remarcat faptul că cicatricile formate în urma intervenţiei chirurgicale de abdominoplastie par mai severe în primele trei până la şase luni după intervenţia chirurgicală însă după nouă luni scad în intensitate.

Este important de reţinut că în fiecare caz va rămâne o cicatrice după operaţia de abdominoplastie, de obicei ascunsa în zona inghinală sau într-o zonă în care există deja o cută naturală.

rezultate abdominoplastia

Rezultatele operaţiei pot fi văzute la scurt timp după procedură, dar rezultatul final se va evalua la 2-3 luni de la interventie. Rezultatele intervenţiei chirurgicale pot fi păstrate pentru mulţi ani, dar ele sunt influenţate de diverşi factori, inclusiv modificări în greutate şi sarcina. Activitatea fizică regulată şi o dietă echilibrată sunt metoda recomandată pentru a păstra rezultatele operaţiei pe termen lung şi pentru a reduce necesitatea unei intervenţii suplimentare de abdominoplastie.

Ca orice intervenţie chirurgicală, şi efectuarea intervenţiei chirurgicale de abdominoplastie include riscuri precum sângerări, infecţii, acumulare de lichid, schimbări ale sensibilităţii în zona inciziei – de obicei o lipsă de sensibilitate, deschideri ale suturilor, necroză la nivelul pielii şi schimbarea formei buricului.

Pret informativ

1800-2500 euro abdominoplastia cu anestezie generala si 24 ore spitalizare

1000-1500 euro mini abdominoplastia cu anestezie generala fara spitalizare