Chirurgie laser

Chirurgie laser cu Eufoton Aton, o tehnică revoluţionară in chirurgia estetica si cel mai mic laser care încorporează tehnologia fracţională LIGHTSCAN.

mai multe informatii

Eufoton Aton face minuni în următoarele situaţii:

– lipoliza asistată prin chirurgie laser (facială şi corporală);
– endolift – o tehnică minim invazivă care presupune introducerea în piele a unei fibre optice la fel de fină ca un fir de păr, prin care se stimulează ţesuturile, se permite restructurarea dermului din interior, se distruge grăsimea şi se determină remodelarea pielii;
– fractional skin resurfacing – rejuvenarea feţei, gâtului, decolteului, mâinilor, prin intermediul unui scanner care creează sute de microcoloane de coagulare, cu obţinerea unei vindecări rapide şi stimularea regenerării de colagen şi elastină;
– tratamentul definitiv al hiperhidrozei;
– tratarea granuloamelor provocate de filere;
– efectuarea de intervenţii chirurgicale – cu ajutorul unui dispozitiv special şi al unei fibre optice cu dimensiuni între 100 şi 1.000 de microni.

Cum se realizează?
Acesta chirurgie laser foloseşte acţiunea fototermală în ţesutul subdermal profund, utilizând depunerile de apă din organism. Are o diodă de 1.470 nm folosită pentru tehnica endolift, iar lumina este livrată în piele cu ajutorul unei fibre optice de la 100 până la 1.000 nm. 

Leziunea fototermală în interiorul ţesutului adipos controlează retracţia pielii. Chirurgia laser Eufoton este foarte sigură, având rezultate cosmetice similare procedurilor chirurgicale, însă cu mai puţine traumatisme şi cicatrici. Leziunea laser fototermală din ţesutul subdermal induce o creştere semnificativă a producţiei de colagen, care duce la o mai mare elasticitate a pielii.

Tratamentul vedetă – Endoliftul facial

Pentru că endolift este un tratament care presupune anestezie locala minima, este fără durere şi durează doar 15 minute, pacientul poate pleca imediat acasă, fiind o procedură noninvazivă, ale cărei efecte pot dura între 1 an şi 3 ani. Multe personalități şi vedete precum Madonna, Monica Belluci sau Sofia Loren optează pentru el. În ultimii ani, cerinţele pacienţilor pentru lifting şi remodelare corporală au crescut din cauza stilului nesănătos de viaţă şi a fricii de a se supune unor intervenţii chirurgicale. În această privinţă, rezultate încurajatoare pot fi obţinute prin folosirea laserelor, care par să reprezinte viitorul chirurgiei cosmetice şi al conturării corporale.

Efectele chirurgiei laserului, mai exact tonifierea pielii şi redobândirea fermităţii, sunt vizibile. Acţiunea fototermală a laserului din ţesutul subdermal permite rezultate similare comparabile cu un lifting clasic cu fire, cu un confort mai mare pentru pacient, mai puţin dureros şi fără cicatrici. Evident, vor exista mai puţine complicaţii şi un timp de recuperare mai rapid. Endoliftul emite o undă de 1.470 nm, iar lumina este livrată în piele cu fibră optică de la 100 la 1.000 nm.

Acţiunea endoliftului se produce la joncţiunea între dermul profund şi stratul superficial al grăsimii. Rezultatul apare dupa 3 săptămâni si continua pana la trei -opt luni. Majoritatea necesita una sau doua sedinte de tratament. Se recomanda purtarea unui pansament compresiv 3 zile.  Durerea usoara si senzaţiile uşoare de arsură pot rezista 4-5 ore şi pot fi controlate cu analgezice orale. Edeme pot să apară în zonele tratate pentru 5-6 zile şi se rezolvă spontan, fără medicaţie. Un uşor masaj poate ajuta rezolvarea lor mai rapidă. În zonele tratate pot apărea echimoze, care se rezolvă spontan în 7-10 zile. Trebuie să treacă opt luni pentru ca acele cicatrici subcutanate să se refacă în zona tratată, pentru a vedea cele mai bune rezultate. Tehnica endoliftingului este comparabilă cu rezultatele liftingului cu fire (minilifting), dar implică riscuri şi un disconfort mult mai mic pentru pacient. Cu cât ţesutul este mai bogat în apă şi grăsimi, cu atât se realizează mai bine transmisia laserului, grăsimea fiind, în particular, bogată în glicerol care, în continuare, facilitează efectele pozitive ale laserului.

Rejuvenare facială prin chirurgie laser

Rejuvenarea facială se realizează cu laser fracţional pentru a obţine un ten mai luminos, un tonus mai bun, fermitate şi un efect de întinerire. De asemenea, laserul ajută la problemele acneice şi depigmentează petele hiperpigmentare. Rejuvenarea poate fi efectuată în zona facială, gât, decolteu şi mâini, prin intermediul unui scanner care creează sub piele sute de microcoloane de coagulare, cu obţinerea unei vindecări rapide, stimularea regenerării colagenului şi a elastinei.

Prin această tehnică se tratează leziuni vasculare (telangiectazii, cuperoză, acnee rozacee, lac venos, angioame). Se îmbunătăţeşte aspectul cicatricilor, porii se închid, iar textura pielii devine tot mai fină.

Conturare facială prin chirurgie laser Eufoton

Este procedura de lifting cu fibră optică, în care se realizează retracția țesutului cutanat lax cu îndepărtarea simultană a excesului de țesut adipos din zona mandibulară și așa numita ”gușă”. Se lucrează cu o lungime de undă selectivă, care țintește grăsimea din hipodermul superficial, rezultatele fiind vizibile după doar o singură ședință de tratament.

Procedura este indicată pentru reconturarea și redefinirea etajului inferior al feței – zona mandibulară, gușă, gât.

Lipolaser – liposucție cu chirurgie laser

Intervenție minim invazivă de îndepărtare a excesului de țesut adipos prin lichefierea grăsimii cu ajutorul fibrei laser și aspirarea acesteia. Spre deosebire de liposucția tradițională ce implică riscurile unei anestezii generale și perioadă de recuperare post chirurgicală, intervențiile lipolaser prezintă avantajul de a fi efectuate în ambulatoriu sub anestezie locală, putându-vă relua activitățile zilnice imediat după intervenție.

Este indicată pentru ”gușă”, flancuri, genunchi, brațe, coapse intern și extern.

Tratamentul permanent al hiperhidrozei axilare

Este o tehnică inovativă de ablație laser a glandelor sudoripare ecrine din zona axilară, responsabile de transpirația excesivă. Se efectuează în ambulatoriu sub anestezie locală. Este posibil un ușor discomfort post-intervenție.