Fillere cu acid hialuronic

Acid Hialuronic Injectabil 

Fillere cu acidul hialuronic  sunt cele mai folosite substanţe de umplere atât pentru ştergerea ridurilor cât şi pentru remodelajul volumetric al feţei şi corpului, acidul hialuronic fiind un component fiziologic al tegumentului şi structurilor corpului nostru, fiind tolerat fără reacţii de respingere.

               trat riduri nasogeniene                           

Acidul hialuronic este o substanta macromoleculara ce se se găseşte în spaţiul intercelular al epidermei. Principala sa funcţie este de a reţine apa si de a-si mari volumul putand corectand astfel depresiuni ale pielii( riduri).

Acidul hialuronic suferă metabolizarea din partea organismului şi după un timp dispare din locul în care a fost injectat. Această proprietate asociază dezavantajul că umplerile trebuiesc repetate periodic dar şi marele avantaj că dacă pacientul nu se poate obişnui cu aspectul său de după injectare această situaţie se rezolvă de la sine prin metabolizarea fiziologică a acidului hialuronic injectat şi dispariţia aspectului pe care pacientul nu îl agreează.

Trebuie să precizăm că nu doar timpul este principalul duşman al pielii, ci şi bagajul genetic, activitatea hormonală (scăderea titrului de estrogeni la menopauză), îmbătrânirea musculară, expunerea la razele solare ( UVA , UVB si saloanele de bronzat atunci cand timpul de  expunere este exagerat) , fumatul, stresul, alimentaţia necorespunzătoare.

Ce se poate corecta cu un filler cu acidul hialuronic?

Pot fi corectate ridurile de expresie de la nivelul frunţii (în asociere cu toxina botulinică, când e cazul), ridurile aparute de la nas spre buze( nazo-labiale), linia de marionetă (ridurile in coltul gurii), ridurile de la nivelul gâtului; se poate efectua un lifting al sprâncenelor ( în asociere cu toxina botulinică), pot fi reconturaţi pomeţii şi obrajii, ovalul feţei.

fil3

trat riduri nasogeniene

                                  

Când este injectat imediat sub piele, acidul hialurónic întinde pielea, o tonifică şi crează o imagine proaspătă, cu un aspect mai tânăr şi mai sănătos.

Beneficiile injectării acidului hialurónic durează în general câteva luni, deci nu sunt permanente. Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni în funcţie de dorinţele pacienţilor si de substanta injectata.

Există numeroase formule de acid hialuronic funcţie de metodologie de fabricaţie, fiecărei formule revenindu-i o anume indicaţie teraputică. După injectrea de acid hialuronic pot apărea incidente la locul injectării traduse prin roşeaţă, edem şi uneori mici vânătăi, incidente care pot fi tratate cu antiinflamatorii nesteroidiene, creme cu arnică sau vitamna K, pungă cu gheaţă. Pentru prevenirea vânătăilor este de dorit ca pacienta să nu ia aspirina sau afil1nticoagulante cu câteva zile înainte de injectare şi să fie la câteva zile distanţă de ciclul menstrual.

marire buze

1 ml acid hialuronic injectat in buze

                                  

Injectarea este puţin dureroasă şi frecvent este suficientă anestezia locală cu creme anestezice şi / sau utilizarea pungii cu gheaţă. Pentru unele indicaţii, cum ar fi cum ar fi buzele, este necesară anestezierea prin blocaj troncular nervos.

 

Indicaţii frecvente pentru acidul hialuronic:

 • ameliorarea cearcănelor
 • ştergerea şanţului lacrimilor
 • ştergerea şanţurilor nasogeniene
 • ştergerea liniilor de marionetă
 • remodelarea formei şi volumului buzelor
 • remodelarera formei nasului
 • remodelarea formei bărbiei
 • remodelarea volumului obrajilor

fil2

Mărci şi tipuri de substanţe injectabile de umplere

Pe piaţa noastră apar în permanenţă noi mărci şi tipuri de umplere injectabile pe bază de acid hialuronic. Întotdeauna este necesar să vă consultaţi cu un specialist care se ocupă cu injectarea acestor substanţe de umplere şi să vă informaţi asupra tuturor proprietăţilor materialului de umplere ales. Cele mai folosite sunt:

 • Juvéderm : gama de top de acid hialuronic produs in Franta, material resorbabil utilizat pentru corectarea ridurilor si pentru  marirea buzelor. Rezista  intre7-12 lun
 • Boletero produs de Merz Aesthetic Italia, sedoreste a fi un concurent serios pentru juvederm
 • Teosyal: acid hialuronic fabricat in Elvetia, rezista 7-8 luni
 • Mesofiller  nou intrat pe piata, produs de Mesoestetic Spania, liderul mondial in produse de mezoterapie, rezista 7-8 luni
 • Princess: acid hialuronic fabricat in Germania rezista 6-7 luni
 • Regenyal :acid hialuronic fabricat in Italia rezista 6-7 luni