Microneedling-Inductie de colagen

Microneedling Inductie de colagen

microneedling

Microneedling inducție de colagen sau terapia de inducere percutanata de colagen este o procedură de rejuvenare-regenerare a pielii  minim invaziva care implica utilizarea unui dispozitiv medical de forma unui stilou cu microace de unica folosinta. Printr-o miscare de vibratie de dute-vino controlata se produc multiple microintepaturi in piele stimuland secretia naturala a fibrelor de colagen si elastina. Acest efect se obtine datorita capacitatii pielii de a se vindeca dupa o leziune, prin inlocuirea tesutului lezat cu unul nou, sanatos.  Actiunea mecanica a dispozitivului este completata prin  aplicarea de seruri bogate in substante active, care patrund  direct in straturile profunde ale pielii. Nivelul de patrundere al acelor se adapteaza in functie de zona tratata si de afectiunile cutanate.  Tratamentul poate fi aplicat si la nivelul zonelor mai sensibile (conturul ochilor, al nasului si al buzelor).  In plus, acele vibreaza si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplacute din timpul tratamentului. Fie că vorbim de cicatrici de acnee, post-vărsat de vânt, sau despre îmbunătăţirea calităţii pielii, cum ar fi ridurile, tenurile imbatranite, porii dilataţi şi chiar vergeturile, toate acestea se pot trata prin microneedling inductie de colagen.

microneedling pen

microneedling dispozitiv

microneedling

microneedling procedura

Microneedlingul inductie de colagen s-a dovedit a fi o metodă simplă și rapidă pentru tratarea în condiții de siguranță a ridurilor și cicatricilor. Deoarece epiderma rămâne intactă, procedura poate fi repetată în condiții de siguranță și este, de asemenea, potrivita pentru regiunile în care tratamentele cu laser și peeling profund nu sunt de obicei indicate.cum ar fi in jurul ochilor si a gurii, mâinilor și pieptului. Procedura este bine tolerat de pacientii cu viata sociala activa, si poate fi usor personalizat de a merge mai adânc în unele zone în care deteriorarea pielii necesită o abordare mai agresiva.

Indicatiile microneedling inductie de colagen sunt foarte variate

 • cicatrici post-acneice;
 • cicatrici post-arsuri;
 • cicatrici post-chirurgicale;
 • cicatrici post -varicela
 • pori dilatati;
 • riduri fine;
 • reintinerire;
 • vergeturi;
 • melasma sau hiperpigmentari post-inflamatorii;
 • alopecie.

microneedling 3 sedinte

microneedling inductie de colagen 3 sedinte

Care e mecanismul de actiune?

Dispozitivul alunecă de-a lungul pielii, penetrant straturile superioare ale acesteia la o adâncime reglabila intre0,5mm până la 2 mm in functie de rezultatul dorit pentru a crea numeroase rani microscopic si fortand organismul de a răspunde prin crearea de noi fibre de colagen si elastina.

microneedling

dupa 3 sedinte de microneedling la interval de 4 saptamani

Ce implică procedura de microneedling inductie de colagen?

Pielea este curățată si dezinfectata șise aplica o crema anestezica pentru a diminua disconfortul. Pentru rezultate mai bune se folosesc seruri care stimulează productia de colagen cum ar fi acid hialuronic, vitamina C, hexapeptide, seruri cu factori de crestere sau factori de depigmentare. Sistemele de microace sunt de unica folosinta si variaza de la 12, 24, 36, 48 ace. Cu cat numarul de ace e mai mare cu atat capacitatea de stimulare a colagenului e mai crescuta, iar discomfortul e reletiv acelasi indifferent de nr de ace. Procedura dureaza in medie 15-20 minute la nivelul fetei. Rezultate uimitoare se obtin folosind Dermapenul cu plasma proprie recoltata prin Terapia Vampir, plasma care contine un numar mare de trombocite proprii care vor elibera la nivelul microinjectiilor factorii de crestere si de regenare.La sfarsitul procedurii se aplica o masca calmanta si o crema antiinflamatorie.

microneedling riduri profunde

microneedling inductie de colagen 4 sedinte pentru riduri profunde

Cum voi arăta după tratament?

Cei mai mulți oameni vor experimenta roșeață și umflare ușoară într-un mod similar cu arsurile  solare timp de 6-48 de ore și de asemenea pot fi puncte minime de sângerare sau vânătaie. Reacția inflamatorie a pielii este extrem de scurta și se modifica în mod semnificativ în termen de ore de la roseata la roz, Deoarece microinjectiile produse de ace se inchid in 2-3 ore dupa procedura, este permis machiajul a doua zi. Într-o săptămână veți observa că pielea este mai fina si mai luminoasa iar ridurile si cicatricile s-au micsorat vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedura.

microneedling vergeturi

microneedling inductie de colagen pentru vergeturi inainte si dupa 4 sedinte

Care sunt beneficiile procedurii?

 • Crește dramatic eficacitatea și penetrarea ingredientelor active folosite care trebuie sa fie neaparat sterile, nu de uz cosmetic obisnuit
 • Stimuleaza productia de colagen si imbunatateste circulatia locala
 • Mult mai accesibila ca pret fata de alte procedee cu rezultate asemanatoare ca radiofrecventa fractionate si laser-resurfacing
 • Poate fi efectuate pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea inchisa la culoare, riscul hiperpigmentarilor aparand doar in cazul procedurilor extreme de agresive
 • Poate fi folosita pe toate zonele scalpului, fetei, corpului, inclusiv pielea fragila ca cea din jurul ochilor, gurii si gatului
 • Imbunatateste textura pielii si reduce aparitia ridurilor
 • Stimuleaza regenerarea tesuturilor
 • Diminueaza cicatricile, mai ales cicatricile post- acnee care apar mai putin adanci de la procedura la procedura
 • Reducere dimensiunea porilor dilatati
 • Imbunatateste semnificativ aspectul vergeturilor
microneedling alopecie

microneedling inductie de colagen pentru alopecie dupa 2 sedinte

Câte tratamente sunt necesare și cât de des poate fi repetat?

Microneedling poate fi repetat în condiții de siguranță la fiecare 4-6 săptămâni, până când veți obține rezultatele dorite. Pentru inducerea de collagen si cresterea fermitatii pielii  recomandăm să se  înceapă cu 3 tratamente, dar cu un timp minim de separare de 4 săptămâni între tratamente.

Pentru cicatrici sunt recomandate o medie de 3 până la 6 tratamente. Numărul de tratamente necesare va depinde de modul în care fiecare individ răspunde la tratament, Cei mai mulți oameni vor începe să vadă rezultatele după prima sedinta.

Riscurile de infecții post-op?

Având în vedere că micro înțepăturile se inchid in aprox 2 ore, și cu condiția ca tratamentul sa fie facut in conditii clinice, cu ace de unica folosinta si solutii sterile, infectiile post-operatorii sunt improbabile.

Care sunt efectele secundare ale procedurii Microneedling inductie de colagen?

Nu sunt practic efecte secundare negative, si nici nu au fost raportate vreodată în peste 150.000 de procedurile efectuate la nivel mondial.

Contraindicatii

 • Tratamente cu isotretinoin – Accutane  în ultimele trei luni
 • Răni deschise, tăieturi sau zgârieturi pe piele
 • Radioterapie la nivelul pielii în ultimul an
 • Diverse infectii pe piele, stare infectiosa/gripala,
 •  Herpes simplex în zona care trebuie tratată
 • Perioada de graviditate sau alăptațare
 • Antecedente de cicatrici cheloide sau hipertrofice sau vindecarea intarziataa diverselor leziuni