Transpiratie excesiva palme si axile

Transpiratie excesiva sau hiperhidroza

Hiperhidroza reprezintă termenul utilizat pentru a descrie transpiraţia abundentă, afecţiune incomodă întâlnită la aproape 3% din populaţia planetei. Persoanele afectate se confruntă adeseopri cu situaţii stânjenitoare şi anxietate din cauza transpiraţiei în exces şi le poate determina scăderea încrederii de sine, lipsa de socializarea sau chiar pierderea locului de muncă.

tran1

Cele mai predispuse zone vizate de transpiratie excesiva sunt subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare. În unele cazuri, transpiraţia este localizată doar pe anumite porţiuni de corp, cum ar fi capul sau mâinile, în timp ce alte persoane transpiră pe întreaga suprafaţă a corpului.

tran3

neplacerile cauzate de transpiratie excesiva se trateaza cel mai comod si frecvent prin injectii cu toxină botulinica . Toxina botulinica acţionează prin blocarea transmiterii impulsului nervos catre glanda sudoripara si in acest fel se inhiba producerea de transpiratie. Injecţiile durează câteva minute iar rezultatele se văd după o săptămâna. Efectul durează intre sase si noua luni iar pentru un efect prelungit este necesară repetarea injectării. Acelasi tratament se poate aplica si pentru tratarea de transpiratie excesiva de la nivelul palmelor si al talpilor. Pentru injectarea palmelor se poate face anestezie cu cremă anestezică şi anestezie locală tip blocarea nervului, sau opţional, sedare intravenoasă.

tran5