Astro-psihologie. Astrograma natala, karmica, previzionala.

Psiholog Michael Grecu

Astrologie – Chiromantie

Terapie prin regresie in vieti anterioare, Terapie prin hipnoza

programari TEL: 0726543314/0741572161

SKYPE: astrotalker1.

mai multe informatii

Astrologia înglobează un ansamblu de cunoştinţe, tradiţii şi credinţe, structurate, din punct de vedere geografic, în sisteme care acordă importanţă şi semnificaţie raporturilor ce se nasc din poziţiile relative ale corpurilor cereşti şi a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune că aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificaţii utile pentru interpretarea şi prefigurarea evoluţiilor evenimentelor terestre – trecute, prezente şi viitoare -, pentru cunoaşterea personalităţii şi destinului omului. Cunoştinţele de astrologie şi interesul pentru această “artă” au precedat şi au stat la baza cunoştinţelor astronomice aşa cum alchimia a precedat şi a stat la baza apariţiei chimiei.

Fiecare corp universal emană o energie pe o anumită lungime de undă. Noi oamenii, şi tot ce există, avem o aură energetică. La fel şi astrele. Acestea sunt corpuri energetice puternice ale căror forţe specifice se revarsă în întregul univers. Conform acestei ipoteze, astrologia se ocupă de interpretarea forţelor astrale – în dinamica interacţiunii lor – şi de modul în care acestea se repercutează asupra Pământului, în special asupra vieţuitoarelor ce îl populează.
astro-psihologie

Principii de bază şi utilitate

Astrologia porneşte de la principiul că orice lucru sau fiinţă este determinată major din momentul apariţiei sau naşterii sale. “Cum începi, aşa continui” – spune un vechi proverb persan. “Fiecare lucru, fiecare fiinţă este unică şi irepetabilă” – este un alt principiu al astrologiei. Ciclicitatea, “cum a fost o să mai fie” este un al treilea principiu de bază. Legătura dintre Macro şi Microcosmos este cel de al patrulea principiu – “Cum este Sus (în Cer), aşa este Jos (pe Pământ). După cum spunea marele profesor Mircea Eliade, “astrologia este un act de credinţă” pentru că ilustrează practic sintagma : “facă-se Voia Ta, precum în Cer aşa şi pre Pământ”.

Astrologia abordează şi evenimentele politice locale şi mondiale (astrologia globală), pune diagnostice şi se încumetă chiar să vindece (astrologia medicală), stabileşte compatibilităţi în cuplu (calculul sinastric) şi chiar se aventurează să propună strategii pentru viitor. Astrologia are ambiţii holistice, încercând să cuprin dă toată fenomenologia existenţei. Având o istorie de peste şase mii de ani, Astrologia continuă să fie în atenţia multora. Aproape că nu există vector media (ziare, reviste, posturi TV) care sa nu publice horoscopul zilnic pentru diferitele zodii. Pseudoştiinţă, ştiinţă, artă sau simplă superstiţie, astrologia surprinde uneori prin predicţii neaşteptate.

astro-psihologie2

astrograma

Astrograma sau harta natala sau configurația exactă a cerului în momentul nașterii noastre reprezintă de fapt un portret psihologic.  Cu toate acestea, trebuie să fim ferm convinși că astrele înclină totdeauna, dar nu determină și, de asemenea, trebuie să știm că numai atingând înțelepciunea vom deveni capabili să stăpânim cu multă ușurință influențele astrelor.

Cunoscându-ne astrograma completa  putem să mergem mai departe cu cunoașterea, înțelegând că astrele conțin în ele secretele vieților noastre anterioare și, în plus, atât astrele (cu sferele lor subtile de forță), cât și constelațiile zodiacale ne ghidează prin rezonanță pe drumul uneori anevoios al realizării stării de înțelepciune.

 

În lumina acestor aspecte este evident că pozițiile Soarelui și a celorlalte nouă planete în momentul nașterii unei ființe umane un sunt niciodată întâmplătoare, ci se manifestă, în conformitate cu aspirațiile și faptele din existențele sale anterioare. Fiecare ființă umană care încă nu a atins eliberarea de lanțul reîncarnărilor, se naște din nou  în mod obligatoriu până la eliberarea de acest lanț.

Astrograma natala te ajută să afli care sunt calitățile, defectele și posibilitățile cu care te-ai născut și astfel vei putea să înțelegi și să înveți ceea ce ai nevoie despre cine si ce esti. Legile universale ale existenței pe acest pământ există, depinde doar de tine să ții cont de ele sau nu. Poți continua să mergi pe drumul de până acum, sau dacă simți că ceva nu e bine, îți poți schimba drumul, pentru că ai posibilitatea de a alege. Dar în loc de teste, încercări și eșecuri pentru a găsi această cale, încearcă să asculți glasul stelelor. Totul iti va fi mult mai ușor în acest fel.

Astrograma karmică evidenţiază cauzele diverselor situaţii apărute în viaţa unei fiinte. Prin conştientizarea lor omul poate să-şi perfecţioneze evoluţia actuală.Karma reprezintă acumularea consecinţelor bune şi rele, generate de faptele noastre pe parcursul încarnărilor. Astrograma karmica dezvăluie chipul nostru adevărat,fiinta noastra, încarnată într-un anumit moment, într-o identitate anume. Astrograma karmică îți relevă cauzele subtile ale actualelor probleme, dar și liniile directoare pe care urmându-le îți vei armoniza destinul.

Astrograma chironiana  iti reveleaza principalele rani subconstiente si sugereaza metode eficiente de a le vindeca. Din punct de vedere astrologic, poziţia lui Chiron indică domeniul în care iti vei găsi calea de iniţiere spirituală. Zodia şi casa astrologică indică elementele care favorizează întâlnirea cu ghidul spiritual . Acest ghid este omul care îţi aduce trezirea si vindecarea, cel care te ajută să porneşti pe calea evoluţiei spirituale proprii.

Punctul Norocului sau Fortuna  reprezintă în astrologie elementul care descrie şansa pe care o ai de-a lungul vieţii. Se referă la capacitatea ta de a te îmbogăţi, de a avea o sănătate de invidiat, succes şi o căsnicie bună etc. Îți arată ce calități  îți vor aduce succesul în viață și cum anume să le folosești pentru ca norocul să fie alături de tine.

Partenerul ideal sau Junona .Privită oarecum superficial, s-ar spune că Junona reprezintă în astrologie căsătoria, respectiv tipul de partener(a) pe care îl vom avea. Junona indică insa şi dorinţa noastră de a avea o relaţie împlinită, fericită – indiferent că e vorba de căsătorie sau de alte tipuri de relaţii (concubinaj, prietenie, etc.). Zodia  in care se afla Junona vorbeste, inainte de toate, despre  noi: cum primim  si cum oferim sentimentele noastre, cum vedem o relatie, cum ne dedicam ei. De asemenea, ne ofera indicii excelente despre  persoana care ne atrage si cu care avem tendinta de a stabili o relatie; despre  rolul  care i-l oferim alaturi de noi, in relatie. Casa in care se afla Iunona arata eventualele circumstante în care ne putem intalni partenerul, eventuale conditii in care dorim sa se configureze relatia.

astro-psihologie3

Astrologia lunara, dupa cum ii este si numele, este centrata pe astrul nocturn, Luna, si nu pe cel diurn, Soarele, si se bazeaza pe miscarea relativa a Lunii in raport cu Soarele sau cu alte puncte de pe zodiac.

Din vremuri stravechi, Luna a fost considerata un astru cu influente magice: este suficient sa ne imaginam ce impact a avut asupra constiintei omului preistoric, care o vedea rasarind in fiecare noapte in alt loc pe cer si schimbandu-si forma si dimensiunea de la o noapte la alta.

Astrograma lunara asociaza miscarile Lunii cu diverse concepte si simboluri ezoterice, fiind mai putin orientata catre concret si mai centrata catre aspectele spirituale ale vietii.

Astrograma vocationala sau profesionala este centrata asupra determinarii predispozitiilor innascute ale unei persoane pentru anumite activitati, a aptitudinilor si talentelor sale pentru anumite domenii si profesiuni.

Astrologia psihologica sau astropsihologia ii datoreaza mult lui Carl Gustav Jung si altor psihologi de la inceputul secolului XX care au cautat (si au reusit) sa coreleze viata psihica a individului uman cu miscarile astrelor. De altfel, se stie ca astrologia reprezinta cea mai veche forma de psihanaliza, deoarece harta natala a unui om dezvaluie pattern-urile sale mentale si emotionale, legatura acestora cu mostenirea psihologica parentala, modalitatile in care simte si reactioneaza acesta la mediul inconjurator. In viziunea astrologului care semneaza acest articol, astropsihologia reprezinta cea mai valoroasa aplicare a acestei pretioase unelte a intelegerii umane, care este astrologia.

Astrologia medicala nu trateaza omul ca pe un simplu obiect insufletit, suma a proceselor bio-chimice din organism, asa cum face, in cea mai mare parte, medicina actuala, ci pune in stransa legatura viata psihica si emotionala a acestuia cu derularea proceselor bio-chimice din organism.

Conform astrologiei medicale, tema natala a unui individ cuprinde predispozitiile acestuia catre anumite afectiuni, accidente sau boli si, totodata, metodele, remediile si tratamentele cele mai potrivite acestuia.

Pe baza acestei ramuri se pot identifica si cele mai potrivite momente pentru administrarea unui tratament, pentru efectuarea unei extractii dentare sau a unei operatii chirurgicale.

Identificarea cauzei unei boli in atitudinea sau comportamentul dezechilibrat al nativului s-a dovedit, nu de putine ori, a fi mai eficienta decat tratarea efectelor (simptomele concrete), adica asa cum tinde sa faca medicina actuala.

Odata cu evolutia sa, omul a inceput sa se ghideze tot mai mult in functie de viziunile materialiste si, prin urmare, notiunea de suflet si, implicit, atentia acordata acestuia si evolutiei sale au incetat sa mai reprezinte o prioritate.

Filosofia orientala nu a abandonat insa niciodata conceptul de reincarnare, care a inceput sa patrunda din nou in constiinta occidentala. Astrologia karmica analizeaza harta natala din perspectiva reincarnarii, astrograma reprezentand programul actual de viata al individului, in stransa legatura cu trecutul sau din existente anterioare.

Având în vedere toate aceste aspecte, este de preferat să deținem cheile cunoașterii astrologice, care ne ajută să ne înțelegem mai bine, atât pe noi înșine cât și pe ceilalți cu care venim în contact. Printr-o cunoastere spirituală constantă și printr-o perfecționare continuă, noi putem progresa astfel rapid și să atingem starea de fericire și împlinire.