Reflexoterapia cu Electroacupunctura

Reflexoterapia occidentala, asa cum o cunoastem noi astazi, isi are originea in stravechea presopunctura (acupunctura) chinezeasca, care a dezvoltat studiul corpului energetic uman, al meridianelor, punctelor si zonelor energetice de proiectie a organelor pe extremitatile corpului: talpile, palmele, fetele dorsale ale picioarelor si mainilor, gleznele, pavilioanele urechilor, fata, cutie craniana etc.

Ca ramura a medicinii orientale, reflexoterapia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului. in general la distanta fata de organul pe care il reprezinta. Organele si sistemele fiziologice ale corpului uman sunt componente inseparabile ale intregului organism, avand legaturi vasculare si energetice directe cu zonele corespunzatoare reflexogene.

Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism. Talpa piciorului – una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o harta a intregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa.

reflexoterapie

reflexoterapia talpilor

Trebuie sa te avertizam ca primele sedinte de reflexoterapie sunt cam dureroase, exista chiar momente cand masajul ti se va parea de nesuportat. Expertii spun ca asta se intampla din cauza ca acum elimini toxinele pe care le-ai acumulat de-a lungul anilor. Dupa cateva sedinte insa, durerea va scadea in intensitate: acum te vor durea doar acele puncte reflexe care corespund organelor cu probleme.

E posibil sa ai de-a face si cu ceva reactii adverse in timpul terapiei: poti avea ameteli, greata, stare de oboseala, febra, eruptii cutanate. Dar nu ai motiv de ingrijorare, aceste manifestari sunt normale in procesul de eliminare a toxinelor. Strange un pic din dinti pentru sanatatea ta!

reflexoterapie2

Pe scurt

 • Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice de apăsare care stimulează zone specifice din organism.
 • Prin reflexoterapie se deblochează şi elimină acumulările de toxine din organism.
 • Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principală cauză a imbolnavirilor curente.
 • Prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.
 • Masajul se practică cu vârful degetului mare de la mână (policele) sau cu articulaţiile interfalangiene, într-o ordine care ţine seama de ecoul biologic al fiecărui organ reprezentat.
 • Tehnici: reflexoterapia plantară (tălpi), palmară, vertebrală, auriculară, a irisului, a intestinului gros, dinţilor, limbii, conjunctivă, endonazală
 • Poate fi aplicată la toate categoriile de vârstă, profilactic şi pentru afecţiuni acute sau cronice.
 • Prin reflexoterapie nu se tratează simptomatologia bolilor, ci cauzele lor.
 • Alt avantaj al reflexoterapiei este verificarea stării de sănătate a unui individ într-un timp foarte scurt.
 • Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
 • Nu se întrerupe tratamentul medicamentos.
 • Efectele secundare ale reflexoterapiei: accese de vomă, diaree, ameţeli, greaţă. Apariţia acestor reacţii nu trebuie să ducă la întreruperea tratamentului deoarece sunt reacţii normale şi fireşti.

Contraindicatii:

insuficienţă renală acută, litiază renală (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturală), litiază biliară, infarct, varice deschise, hemoragii, sarcină, infecţii cutanate, răni la talpă piciorului.

Afectiuni tratate prin reflexoterapie

Stres, insomnie, depresie, reumatism, artrite, sciatica, nisip sau pietre la rinichi, impotenta, frigiditate, gastrite, ulcer, hemorozi, balonari, hipo si hipertensiune, astm, bronsite, rinite, sinuzite, litiaza biliara, probleme tiroidiene, reglarea menstruatiei, tulburari ale menopauzei, osteoporoza, obezitate, diabet

Reflexoterapia recomandari

 • Este recomandat ca înainte de terapie cu 1 h, cât şi cu 30 minute după terapie, să nu se mănânce nimic
 • Pe perioada şedinţelor de reflexoterapie este indicat să se consume o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri
 • Pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma băuturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea
 • Pe perioda tratamentului reflexogen este recomandată o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe şi sucuri naturale, şi de preferinţă a se evita carnea;
 • În timpul şedinţei de reflexoterapie se va bea 500 ml de apa plată sau ceai de gălbenele
 • Pacientul trebuie să indice corect zonele dureroase reflexoterapeutul, astfel încât acesta să poată identifica corect organele afectate.

Reflexoterapia contraindicatii!

Exista cateva cazuri in care nu ne este permis sa apelam la reflexoterapie. Femeile insarcinate, persoanele cu hemoragii, cele care au rani la talpa piciorului sau au varice deschise nu pot beneficia de aceasta terapie. Specialistii recomanda ca, pe toata durata tratamentului, sa renuntam la vicii: adio cafea, tutun si alcool. De asemenea, terapia da rezulate mai rapide daca o combinam cu un regim alimentar sanatos.

Electroacupunctura

Electroacupunctura, este o noua metoda de stimulare a punctelor energetice ale organismului. Numeroase boli pot fi tratate prin electroacupunctura. Migrenele, nevralgiile, durerile de spate, paralizia faciala periferica, durerile dentare, unele forme de artrita, entorsele, intinderile musculare, dar si unele afectiuni din sfera cardiologiei, ginecologiei, dermatologiei, medicinei interne, sechelele accidentului vascular cerebral beneficiaza de rezultate foarte bune prin electroacupunctura

Reflexoterapia cu electroacupunctura consta in stimularea electrica a punctelor energetice de pe corp. Curentii electrici se aplica pe acele care au fost introduse in punctele respective.

Aparatele utilizate in electroacupunctura emit curenti electrici de joasa tensiune si frecventa, asemanatori energiei produse de organismul uman.

aparat-electroacupunctura-acu-doctor-cod-e32

Beneficii
Electroacupunctura are urmatoarele efecte benefice asupra organismului:
● actioneaza ca un extraordinar analgezic impotriva durerilor,
● imbunatateste circulatia sangvina,
● stimuleaza circulatia limfatica si elimina edemele,
● stimuleaza muschii si nervii,
● tonifica tesutul colagen de la nivelul pielii.

Pacientii cu afectiuni acute tratati prin reflexoterapia cu electroacupunctura incep sa se simta mai bine chiar de la prima sedinta. De exemplu, crizele de reumatism specifice sezonului rece pot fi ameliorate dupa o singura sedinta de electroacupunctura. In cazul afectiunilor cronice, rezultatele apar dupa cateva sedinte.

Atat in cazul bolilor acute, cat si cronice se recomanda 10-12 sedinte de electroacupunctura, efectuate de doua-trei ori pe saptamana.

Rezultatele ar putea fi mentinute in multe cazuri prin simpla modificare a regimului de viata, prin eliminarea factorilor de risc care au dus la aparitia bolii. Dar cum acest lucru se intampla destul de rar, efectuarea unei sedinte de electroacupunctura la 2-3 saptamani sau o data pe luna este indicata pentru mentinerea efectelor pozitive.

Reflexoterapia cu electroacupunctura este interzisa pacientilor cu proteze.
Din pacate, nu oricine poate apela la electroacupunctura. Aceasta terapie este contraindicata pacientilor protezati cu dispozitive electrice sau electronice, cum ar fi pacemakerul. De asemenea, este contraindicata montarea electrozilor in asa fel incat curentul sa treaca prin inima, in special la pacientii cu tulburari de ritm cardiac: extrasistole, tahicardii, bradicardii. Nici pacientii cu prag foarte scazut de rezistenta la durere sau cei care au fobie de ace nu pot fi tratati prin electroacupunctura.