Terapia prin regresie

Psiholog Michael Grecu

Astrologie – Chiromantie

Terapie prin regresie in vieti anterioare, Terapie prin hipnoza

programari TEL: 0726543314/0741572161

SKYPE: astrotalker1.

“Prezentul să-l trăiești cu învățăturile din trecut și cu visurile din viitor.” Paulo Coelho.

mai multe informatii

Tot mai des in ultima vreme se vorbeste despre spiritualitate la un nivel non-religios si despre vietile trecute pe care cu totii le-am experimentat. Aceste teorii ale reincarnarii, candva cunoscute doar in spatiul asiatic, despre care Eliade vorbea cu entuziasm acum multe decade, au devenit mult mai accesibile si astfel au castigat foarte multi adepti in ultimii ani.

Si asta, mai ales pentru ca s-au putut dovedi stiintific, atingand astfel si constiintele cele mai sceptice. Una din aceste modalitati de a demonstra existenta vietilor anterioare este prin folosirea hipnozei de regresie ca mijloc de aducere aminte, iar hipnoterapeutul american Michael Newton este un pionier al acestei tehnici. El a descoperit in sesiunile sale de regresii in copilarie, pe care le aplica pacientilor sai, ca acestia mergeau mult mai departe in trecut, catre viata intrauterina si chiar catre vieti trecute, relatand date extrem de exacte, verificate apoi cu ajutorul arhivelor si martorilor. Astfel, Newton devenind foarte interesat de aceasta chestiune, a studiat domenii conexe si a pus bazele a ceea ce astazi se numeste metoda Newton de regresie in vietile trecute si viata dintre vieti.
terapie-prin-regresie
O definiţie generală spune că regresia este o întoarcere la un stadiu anterior al dezvoltării, sau evoluţiei, ca om. Acest lucru îl poţi face fie printr-un intens şi îndelungat proces meditativ, personal, fie prin hipnoză de regresie, asistată preferabil un psiholog.

Hipnoza este o stare modificată de conştiinţă, indusă printr-o relaxare foarte profundă, numită transă, prin care este, întrucâtva, ocolit mecanismul critic al gândirii şi se accesează acea parte misterioasă a minţii numită inconştient.

Inconştientul este responsabil pentru 88% din întreaga noastră activitate mentală sau cel puţin aşa se susţine la nivel ştiinţific, iar în ceea ce ne interesează, funcţia sa principală este capacitatea de memorare incredibilă.

Toate gândurile, emoţiile, faptele sau acţiunile  care le-am avut sau făcut vreodată de-a lungul întregii noastre existenţe sunt depozitate aici. Da, însă tot el păstrează şi amintirile din alte vieţi, astfel încât funcţia sa devine şi una de memorie a sufletului. .

Deci, pentru a rezuma, hipnoza este metoda şi respectiv procesul prin care este accesat inconştientul, iar acesta foloseşte limbajul imaginaţiei, adică, în cazul mecanismului de regresie, lasă amintirile să se deruleze, pe ecranul minţii, sub forma unor imagini vii cu care persoana aflată în transă se identifică, căci, de fapt, se „retrăieşte” pe sine cel de altădată.

La nivel strict terapeutic, prin regresie se merge mai profund în inconştient spre a se afla miezul, rădăcina, punctul de început al multor suferinţe de ordin psihic, dar nu numai, şi pentru a elibera emoţia aferentă acestora, stocată în inconştient şi generând diferite simptome

Există, printre altele, o regresie de vârstă, o regresie de dată sau regresie de asociere libere, dar de fiecare dată este vorba  despre întoarcerea în trecut. Uneori, nu putem identifica cauza unei afecţiuni ori a unei nemulţumiri profunde în spaţiul vieţii prezente a unei persoane şi atunci singura soluţie pentru a o elibera de povara unei traume sau a unui obicei nefiresc este să mergem într-o viaţă precedentă, deci într-un trecut care poate fi şi unul foarte îndepărtat.

terapie-prin-regresie2

regresie in vieti anterioare si in viata dintre vieti

Iată deci că unul dintre scopurile regresiei în alte vieţi poate fi efectiv cel de vindecare. Sunt lucruri care se poate să te fi marcat adânc, care nu au fost rezolvate, odată, aşa cum trebuie sau în întregime, şi care au lăsat urme ce astăzi iau diferite forme şi nu ştii ce să faci pentru a scăpa de influenţa lor. Un eveniment şocant, o conjunctură dureroasă, o iubire neîmplinită sau imposibilă, o persoană a cărei prezenţă sau ale cărei acţiuni ţi-au cauzat un rău incomensurabil…Se spune că venim în această viaţă şi cu prietenii şi cu duşmanii, iar prin regresie într-o viaţă anterioară te poti lămuri, de exemplu, de ce există o fiinţă care îţi repugnă şi îţi inspiră pericol de la primul contact sau, dimpotrivă, o alta care, surprinzător, te încântă într-un mod total sau în care îţi găseşti un sprijin neaşteptat deşi abia ai cunoscut-o.

Ce este karma?

Karma este legea inefabilă a cauzei şi a efectului care guvernează universul. Orice facem cu corpul, vorbirea sau mintea va avea un rezultat corespunzător. Oricât de măruntă, de neînsemnată în aparenţă, fiecare acţiune este încărcată de consecinţele sale. Până şi o cantitate foarte mică de otravă poate cauza moartea, iar o sămânţă minusculă poate deveni un arbore falnic.

Deşi poate că rezultatele faptelor tale nu s-au copt încă, aceasta oricum se va întâmpla, atunci când se întrunesc condiţiile potrivite. De obicei, uităm de faptele noastre şi numai după mult timp suntem ajunşi din urmă de consecinţe, până atunci suntem incapabili să le punem în legătură cu cauzele lor. Nu ştim când se vor manifesta rezultatele faptelor noastre, ceea ce se poate întâmpla chiar în vieţi viitoare.

Pe de altă parte, nu putem izola o singură cauză, fiindcă orice eveniment poate fi un amestec foarte complicat de karme care se coc lalolaltă, o stare actuală de fapt poate fi rezultatul acţiunilor din mai multe vieţi. Tindem să presupunem că lucrurile se petrec la întâmplare, dar nu uităm să spunem că avem noroc atunci când toate merg bine. Nu putem însă defini norocul şi nici explica motivul existenţei lui. Sunt, în lume, mulţi atei, condamnaţi de propriul lor orgoliu, după cum sunt şi mulţi fatalişti, care cred într-un Dumnezeu ce hotărăşte, dinainte, după bunul său plac, ce urmează să se întâmple cu fiecare din noi, aşa numita „soartă.” Într-un fel, jignim în acest fel inteligenţa divină, căci numai o conştiinţă mărginită s-ar putea delecta prestabilind scheme de evoluţie ale cărei rezultate le ştie deja.

terapie-prin-regresie3

 

Karma este cu totul altceva decât soarta, căci ce altceva ar putea să explice cât de cât satisfăcător deosebirile extreme, uneori uluitoare, dintre noi? Fie că ne naştem în aceeaşi familie, în aceeaşi ţară sau în împrejurări asemănătoare, poate chiar în acelaşi moment, cu toţii avem caractere diferite şi ni se întâmplă lucruri absolut diferite, avem alte talente, înclinaţii şi mers în viaţă, sau destin.

Ce eşti, esti ce ai făcut, ce vei fi, este ce faci acum, a spus Buddha. Tipul de naştere pe care l-am avut în această viaţă, a fost determinat, deci, de natura acţiunilor noastre din viaţa trecută, iar cel din viaţa viitoare depinde de ce facem acum. Să nu uităm însă că efectele acţiunilor noastre depind în întregime de motivaţia sau de intenţia din spatele lor şi nu de amploarea lor.

Haideţi să ne întrebăm cum de îşi sfârşesc atât de repede viaţa pământeană o sumedenie de copii sau tineri, de oameni sănătoşi? Altfel, de ce un individ care trebuia să călătorească cu un avion, renunţă în ultima clipă sau pierde zborul şi acel avion se prăbuşeşte, ori de ce, într-o maşină, pasagerii îşi schimbă, la un moment dat, locurile între ei şi mor cei care ar fi putut trăi şi invers? Există desigur şi preocuparea legată de faptul că un individ este bogat şi altul sărac, unul plin de reuşite şi favorizat de conjuncturi favorabile, iar altul merge din eşec în eşec şi niciodată nu găseşte un culoar potrivit pentru afirmare…Exemplele pot continua.

Legea karmei este inevitabilă şi infailibilă, ori de câte ori facem rău altora, ne facem rău şi nouă înşine, de fapt ne pregătim un rău, şi ori de câte ori oferim altora fericire, ne aducem şi nouă fericire în viitor, fără a putea fi siguri când. Felul răului cauzat, nu se ştie în ce altă viaţă, ne va atinge şi pe noi, într-o formă sau alta, mai devreme sau mai târziu, iar la fel, maniera în care am oferit binele se va întoarce, cumva, asupra noastră, răsplătindu-ne poate atunci când ne aşteptăm mai puţin.

Nimic nu este întâmplător, nici culoarea pielii, nici sexul, nici naţionalitatea, nici ţara sau oraşul în care ne naştem, nici condiţia socială, nici părinţii care ne permit să luăm un corp. Condiţiile sub care ne încarnăm, vor favoriza un mers sau altul, ce uneori ni se va părea destul de uşor, alteori îngrozitor de greu. Avem lucruri de terminat, lecţii de învăţat, sentimente de experimentat.

Karma nu este fatalism sau predeterminare. Karma înseamnă capacitatea noastră de a crea şi de a schimba. Ea este creativă, fiindcă putem determina cum şi de ce să acţionăm, este, dacă vrei, ca un cadru sau ca o matrice în care suntem plasaţi de ceea am gândit şi simţit, dar care este făcut(ă) dintr-un aluat mobil, ce poate fi modificat. La fel, orice ne aduce karma, poate fi privit în mai multe feluri, iar modul în care în care privim ne va condamna sau ne va elibera. Chiar şi o boală, atunci când reuşim să înţelegem semnificaţia ei, mesajul pe care ni-l transmite, ne poate oferi evoluţia, iar surpriza ce se produce uneori este că ea dispare atunci când rostul ei a fost descoperit şi comportamentul care a făcut-o posibilă, care i-a solicitat apariţia,  eliminat.

terapie-prin-regresie4

În acest context, o regresie în vieţile anterioare capătă o importanţă extraordinară, căci îţi permite să recunoşti tiparele care se repetă, în cazul tău, de la încarnare  la încarnare şi mai ales să identifici cauza lor. Ca prezentul să fie mai bun, mai liniştit, mai uşor trebuie să-ţi vindeci trecutul. Ca să-l vindeci, trebuie să-l înţelegi, iar ca să-l înţelegi, trebuie să-l (re)întâlneşti.

După cum am specificat deja, unul dintre scopurile regresiei în vieţile anterioare este cel de terapie. Dacă vii pentru a-ţi rezolva traumă, o tulburare psihologică sau emoţională, sau chiar un alt gen de problemă, inclusiv o boală,  care te deranjează de multă vreme sau dintotdeauna şi simţi că are legătură cu o altă viaţă şi nu cu aceasta, vom încerca împreună să descoperim unde în trecutul tău karmic se ascunde sursa acesteia. Inconştientul te va conduce în locul potrivit, iar eu voi fi alături de tine spre a te asista.

S-ar putea însă să îţi doreşti o regresie pentru că vrei să afli dacă tu şi persoana iubită, eventual cea pe care o simţi sufletul tău pereche, v-aţi mai întâlnit, dacă experimentaţi, azi, o reîntâlnire de fapt. Uneori este vorba de mai multe suflete-pereche, sau de un grup de suflete, cum ar fi cel al familiei tale.

La fel, ţi-ai putea dori să înţelegi de ce o persoană se arată atât de ostilă faţă de tine, ori de ce nu reuşeşti să ai parte de iubirea unui om pe care l-ai vrea mereu alături . Te întrebi probabil unde greşeşti sau ce ar trebui să faci altfel.

Desigur, motivele pentru a fi interesat(ă) de regresie în vieţi anterioare pot fi foarte multe, iar eu aici mă voi referi doar la câteva. De exemplu, te-ar putea atrage o anume ţară, istoria ei, fără să ştii de ce, sau te poţi trezi identificându-te cu un popor, cu legile, obiceiurile, coordonatele lui structurale, deşi locuieşti la celălalt capăt al lumii. Te pomeneşti învăţând cu incredibilă uşurinţă o limbă străină şi mai mult, o vorbeşti cu accentul specific.

Un alt aspect ar fi cel legat de faptul de a simţi că o parte din tine, mai precis din sufletul sau energia ta a rămas captivă într-o altă viaţă, că nu eşti întreg, întreagă. Nu este atât de ciudat pe cât pare, căci mari înţelepţi ai Orientului şi mai nou fizica cuantică susţin că, la un alt nivel, trecutul, prezentul şi viitorul coexistă, sau se află în acelaşi plan, liniar, reprezentând un continuum. Aşadar, când ceva te-a implicat foarte tare într-o viaţă trecută, poate savoarea unei iubiri fără egal, ori şocul dispariţiei unei fiinţe dragi, pe care în acel atunci încă încerci s-o regăseşti, tu rămâi ataşat de, rămâi parţial ancorat într-o fostă zonă de timp, iar azi te simţi neliniştit(ă) sau devitalizat(ă), neîmplinit(ă).Această energie trebuie adusă înapoi la tine prin regresie iar acest ataşament eliminat.

Poţi apela la regresie chiar numai din pură curiozitate şi este cât se poate de explicabil. Îţi pui multe întrebări şi nimeni nu îţi oferă exact răspunsurile dorite.