Masaj anticelulitic

Masaj anticelulitic

Masajul anticelulitic este metoda de baza pentru prevenirea si tratarea celulitei.Celulita apare nu numai la persoanele mature şi vârstnice, dar şi la cele tinere, existand intr-o oarecare masura si o predispozitie genetica. În celulita provocată de sedentarism nu se recomandă dieta alimentară, ca în cea din obezitate, în schimb soluţia rămâne masajul anticelulitic al zonelor afectate: ceafă, şolduri, abdomen, regiunea lombară, coapse (în special în partea superioară şi externă), partea de sus a braţelor, glezne şi genunchi.

Masajul anticelulitic se poate efectua fie pe intreg corpul, fie insistând mai mult acolo unde s-a format şi dezvoltat celulita. oO metoda foarte eficienta de tratament a celulitei si retentiei de lichide pe membrele inferioare este combinarea masajului anticelulitic cu cel de drenaj limfatic. Este mai indicat însă, un masaj general, deoarece, pe lângă efectele locale, prin care se vizează înlăturarea celulitei, se obţin şi efecte generale, cum ar fi, spre exemplu calmarea sistemului nervos, tonifierea musculaturii, activarea întregii circulaţii sanguine, stimularea proceselor de oxigenare a ţesuturilor şi a celor de eliminare a substanţelor toxice.

masaj-anticelulitic

masaj anticelulitic

In timpul sedintei de masaj anticelulitic se folosesc creme anticelulitice cu efect termoactiv si reducator. Aceste creme imbunatatesc microcirculatia in zonele cu celulita marind efectul lipolitic. Acest efect duce la diminuarea stratului de grasime, concomitent cu reducerea retentiei de lichide. Astfel, se realizeaza o scadere in dimensiuni a zonelor pe care le tratam si se produce un efect de lifting muscular.

Influentele tratamentului prin masaj anticelulitic asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa a masajului asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul masajului anticelulitic se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Trebuie sa tinem insa cont de faptul ca procedura de masaj anticelulitic nu este una de relaxare – se actioneaza insistent prin metode de framantat si tapotament  (uneori chiar usor dureros) asupra zonelor afectate de celulita.

masaj-anticelulitic2

inainte si dupa 10 sedinte de masaj anticelulitic

De ce doare acest masaj? Deoarece celulita este o boala a pielii si stratului superficial de tesut adipos care ea insasi doare, iar procedura de masaj anticelulitic este alcatuita din manevre mai “dure” si profunde cum ar fi: frictiunile, framantatul, ciupiturile etc. Tratamentul prin masaj anticelulitic nu este dur doar prin manevrele folosite, el trebuie sa fie efectuat de un profesionist pentru a da rezultate vizibile. Intensitatea manevrelor se stabileste in functie de sensibilitatea fiecarei persoane, intrucat masajul anticelulitic – chiar daca este dur, el nu trebuie sa lase vanatai.

Impreuna cu alte terapii corporale, cum ar fi, de exemplu: electrostimularea, impachetarile si ultrasunetele corporale, sedintele de masaj anticelulitic ajuta organismul sa scape de asa numitii noduli celulitici si sa arate intinerit. Este indicat tuturor persoanelor, indiferent de varsta.

Beneficiile sedintelor de  masaj anticelulitic:

elimina celulita

stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui

tonifica musculatura

ajuta la spargerea si eliminarea micro si macro nodulilor celulitici

reduce stratul adipos

ajuta in redobandirea elasticitatii si fermitatii pielii.

Rezultate: se observa dupa primele 4-5 sedinte intensive, aspectul de coaja de portocala dispare vizibil iar pielea este mai neteda; Dupa un tratament complet de  10 sedinte la persoanele cu retentie de apa si celulita se poate scadea in circumferinta pana la 7 cm, asta bineinteles daca acordam putina atentiei dietei si facem miscare (mersul pe jos in ritm alert e cel mai indicat)

Contraindicatii masaj anticelulitic:

Inflamatii acute dermatologice, varice pronuntate (se va ocoli zona cu probleme). In perioada menstruatiei sedintele de masaj anticelulitic se pot face la o intensitate medie. Totusi, se recomanda intreruperea sedintelor de masaj anticelulitic mai ales in primele 2-4 zile de menstruatie, cand corpul este mai sensibil si nu suporta intensitati mai mari. Perioada de intrerupere se poate prelungi atat timp cat fluxul menstruatiei este abundent.

Atentie! Sedintele de masaj anticelulitic trebuie efectuate intensiv, de 3 ori pe saptamana, iar dupa obtinerea rezultatelor dorite, o sedinta pe saptamana pentru intretinere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *