Masaj de drenaj limfatic

Drenaj limfatic manual

Masajul de drenaj limfatic reprezintă o tehnică specială de masaj, care se utilizează în practica curentă, devenind cu timpul o tehnică de masaj particulară, a cărei valoare terapeutică este recunoscută.

Masajul de drenaj limfatic este un masaj blând şi centrat superficial, unde limfa va fi mobilizată din ariile de drenaj ale vaselor limfatice spre colectorii limfatici. Acest masaj blând se foloseşte în tratamentul limfedemului, edemelor posttraumatice, celulita cu retentive de apa.

drenaj limfatic

caile de drenaj limfatic

Tehnica de drenaj limfatic se foloseşte pentru stimularea circulaţiei de întoarcere în vasele limfatice, care are ca finalitate o mai bună evacuare a lichidelor excedentare şi a reziduurilor metabolice din spaţiile interstiţiale, pe cale limfatică. Sistemul limfatic este una din căile majore de absorbţie a substanţelor nutritive din tractul digestiv şi este calea principală de absorbţie a grăsimilor, motiv pentru care, spre finalul “periplului” limfei prin organism ea devine foarte vâscoasă, grăsoasă.

Beneficii

În unele cazuri cum ar fi: circulaţia proastă a sângelui din vene, lipsa de mişcare, traumatismele, frigul, limfa stagnează. Locul respectiv se umflă, devine dureros, se sclerozează şi uneori se necrozează.

Celulita este o acumulare de celule adipoase, inconjurate de fibre de colagen ce formeaza niste alveoli cu aspectul inestetic de coaja de portocala .

drenaj2

Cand acumularea de grasime este de mari dimensiuni, vasele de sange si cele limfatice sunt comprimate de catre celulele grase. Acest fapt implica o acumulare de apa si toxine in tesuturi.

Retentia de apa si degenerescenta fibrelor de collagen sunt responsabile de aparitia celulitei. Asadar o metoda buna de a o combate, este imbunatatirea drenajului pentru a impiedica retentia de apa.

Odata ce tesuturile sunt eliberate de nodule, ele vor permite limfei sa circule libera. Pielea isi schimba aspectul pe parcursul tratamentului si devine mai neteda si mai bine irigata. La unele persoane, se poate intampla ca in faza de eliminare aspectul pielii sa fie si mai neplacut. Acest lucru este determinat de schimbarea si scaderea cantitatii de apa din tesuturi. Pe masura ce se diminuata celulita, aspectul tesutului devine si el neted.

drenaj3

masaj de drenaj limfatic rezultate

Acest tip de masaj este extrem de eficient in eliminarea toxinelor si consolidarea sistemului imunitar. El este un ajutor indispensabil in cazul unei cure de detoxifiere, a unui regim de slabire sau a exercitiilor fizice practicate cu regularitate.

O sedinta de masaj limfatic pe intreg corpul dureaza cel putin o ora si jumatate. Se poate combina masajul anticelulitic cu masajul de drenaj limfatic doar la nivelul membrelor inferioare si abdomen

Este recomandat sa se faca 1-3 sedinte de masaj de drenaj limfatic pe saptamana, continuand apoi, pentru intretinere, cu 4 sedinte lunare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *