Masaj prenatal

Masajul pentru gravide sau masaj prenatal se poate face pe  parcursul intregii perioade de sarcina si are urmatoarele beneficii: imbunatateste circulatia sanguina, relaxeaza tesuturile moi (muschi, piele), previne aparitia spasmelor musculare, reduce durerile de spate si picioare, ajuta la desumflarea picioarelor, mai ales in ultimul trimestru de sarcina, previne aparitia vergeturilor.

Pentru siguranta, este recomandat sa cereti aprobarea medicului obstetrician inainte de a recurge la masaj prenatal. Masajul gravidei presupune tehnici speciale, menite sa protejeze sanatatea bebelusului si se realizeaza in pozitie culcat pe o parte sau pe scaun. In cazul gravidelor, miscarile de masaj nu se efectueaza in forta. Este contraindicat masajul daca gravida are pachete varicoase, fiindca poate aparea hemoragia descărcare.

masaj gravide

masaj prenatal

Aproape toate gravidele au dureri de spate, ele fiind atat de suparatoare, incat si somnul devine un calvar.Masajul spatelui se adreseaza musculaturii trunchiului, dar si zonei lombosacrala si a fesierilor, care formeaza centura pelvina. Masajul urmareste relaxarea sau decontractura musculara, dar si inducerea unei stari generale de bine sau de relaxare generala. Confortul psihic este tot atat de important ca si relaxarea fizica pentru viitoarea mamica”, spune specialistul. Masajul spatelui se efectueaza in doua etape daca gravida este asezata pe lateral. Ea trebuie sa se intoarca de pe o parte pe cealalta pentru a cuprinde intreaga zona a spatelui si a centurii pelvine. Pentru un sprijin mai bun si pentru un plus de confort, gravida poate fi asezata pe perne.

O alta problema specifica sarcinii care isi gaseste rezolvarea prin masaj prenatal este retentia apei in tesuturi. Majoritatea gravidelor isi simt picioarele umflate si se plang de ingreunarea mersului. Masajul picioarelor are scopul de a imbunatati circulatia sangvina si limfatica si se realizeaza dinspre periferie spre regiunea inghinala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *