Masaj terapeutic

Tehnica de masaj terapeutic a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru a elimina oboseala, a restabili circulatia, a stimula glandele si a tonifica muschii si ligamentele. Un masaj terapeutic cuprinde numeroase forme de masaj ce stimuleaza in profunzime, cu ajutorul degetelor, punctele vitale situate de-alungul meridianelor energetice.

masaj-terapeutic

De asemenea, tehnica de masaj terapeutic este o metoda de tratament curativ a diferitelor afectiuni osteo-articulare si dezechilibre patologice din organismul uman. Are caracter stimulant asupra organelor, care au tendinta de atrofiere prin nefolosire.

In urma sedintelor de masaj terapeutic se obtine un efect descongestionant si stimulant de revigorare generala a corpului prin accelerarea fluxului sanguin si limfatic, se mobilizeaza muschii si articulatiile, elimina oboseala si tonifica muschii.

masaj-terapeutic2

tehnica masaj terapeutic

Masajul terapeutic este indicat deci si persoanelor sedentare. Poate ajuta in orice sport c la reducerea oboselii fiziologice precum si la recuperarea dupa antrenamente sau suprasolicitari. Ajuta la cresterea performantei si inlaturarea accidentelor.

Masajul terapeutic inlatura acidul lactic si carbonic care se acumuleaza în muschi dupa un efort fizic, si care provoaca durerea si crampele ocazionale. Sunt accelerate cresterea si repararea tesuturilor printr-o circulatie eficienta in zonele afectate stimuland tesuturile in curs de vindecare, inlatura disconforul produs de unele raniri ale tesuturilor moi.

Masajul terapeutic este o terapie sigura si placuta cu beneficii multiple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *