Cavitatie

Cavitația sau liposuctia virtuala, adica fara bisturiu, este o procedura revolutionara, non-invaziva eficientă şi sigură prin care se pot elimina depozitele localizate de grăsime de pe abdomen, braţe, şolduri, fese şi coapse, fără durere si fara perioada de recuperare.

cavitatie

Tratamentul de cavitatie folosește ultrasunetele de joasa frecventa (20-40 Khz) care penetreaza straturile superficiale ale pielii pana la stratul adipos. Ultrasunetele determina crestera temperaturii locale si a presiunii in interiorul adipocitelor producand un efect de vacum care sparge celulele grase și le transforma într-o substanță lichidă ce este ușor îndepărtată din corp folosind sistemul limfatic și urinar.

cavitatie 2

mecanism cavitatie

Undele sonore utilizate sunt foarte selective şi nu dăunează  structurilor adiacente(ţesut conjunctiv,  muşchi, nervi, vase sanguine). Graţie acţiunii  lipolitice  asociate  creşterii  circulaţiei sanguine şi limfatice şi a îmbunătăţirii tonusului şi a elasticităţii ţesutului cutanat, cavitaţia permite reducerea acumulărilor adipoase în mod  ambulator fără  anestezie şi fără durere. În plus tratamentul poate fi făcut  în orice perioadă a anului. Nu necesită timpi de recuperare şi nu creează  efecte  adverse pentru pacientă.

Tratamentul de cavitatie este sigur, confortabil şi eficient în timp. Efectele acestui tratament au ca finalitate îmbunătăţirea estetică şi funcţională a siluetei pacientei. În plus prin cavitaţie se obţine  eliminarea aspectului inestetic  de coajă de portocală. O şedinţă de cavitaţie prin ultrasunete durează im medie 30 minute. Pentru rezultate ideale este nevoie de 8 – 12 şedinţe, la intervale de o săptămână. Înainte de tratament este obligatorie hidratarea – în jur de 2 litri de apă, pentru a stimula acţiunea de detoxifiere a ficatului . Rezultatele sunt vizibile deja după prima şedinţă, în funcţie de aparatul folosit.

Asocierea procedurii de cavitatie cu alte tehnici de remodelare corporala amplifica efectul de reducere a depozitelor adipoase.

Este indicata asocierea cavitatiei cu vacuum si cu radiofrecventa in aceeasi sedinta de tratament pentru a ajuta tonifierea tegumentului si reducerea aspectului de coaja de portocala.

cavitatie3

Orice sedinta de remodelare corporala, mai ales sedintele de cavitatie si lipolaser, ar trebui sa se incheie cu 30 minute de presoterapie cu infrarosu care intensifica circulatia limfatica si metabolismul facilitand eliminarea naturală a grasimilor eliberate din celulele adipoase. Căldura Infrarosu care induce transpirație, ajutand in plus la eliminarea toxinelor si impachetarea in folie cu substante hidratante si tonifiante vor conduce in finalul sedintei la o senzatie de relaxare si intinerire.

Contraindicaţii cavitatie:

În ciuda numeroaselor beneficii, tratamentul cu cavitaţie  nu este recomandat tuturor persoanelor. Din acest motiv înaintea supunerii la un astfel de tratament, pacienta va trebui să ceară părerea unui medic profesionist care este în măsură să evalueze condiţiile generale de sănătate şi eventual  îi poate sugera alte metode de slăbit.

Între principalele contraindicaţii amintim:

  • sarcina
  • dereglări ale tensiunii arteriale.
  • probleme renale.
  • colesterol ridicat sau hipertrigliceridemie.
  • cicatrici, hernie sau boli de piele în zona supusă tratamentului.
  • persoane care suferă de hemofilie sau care urmează un tratament cu anticoagulante.
  • stimulator cardiac sau alte dispozitive electronice implantate.