Presodrenaj limfatic

Tehnica de Presodrenaj limfatic este o metodă moderna utilizată atât în medicină cât şi în estetică.

Metoda de presodrenaj limfatic consta in presarea controlata a anumitor zone ale corpului (picioare abdomen, braţe) prin intermediul unui echipament legat la o unitate de comandă. Echipamentul se prezintă sub forma unui costum care conţine un număr variabil de camere de aer. Fiecare cameră de aer se umflă şi se desumflă individual, începând de la extremităţi către corp. Compresia şi decompresia camerelor de aer sunt controlate de un microprocesor.

presodrenaj

presodrenaj limfatic

Tehnica de presodrenaj limfatic este folosita in tratarea  insuficienţei sistemului venos şi limfatic cât şi pentru îmbunătăţirea următoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor şi retenţia de apă în ţesuturi. Presoterapia reactivează circulaţia sanguină şi limfatică , stimulând drenajul şi implicit eliminarea toxinelor acumulate în organism. Asociată cu alte terapii cum ar fi cavitaţia sau electrostimularea, este un tratament ideal pentru a optimiza rezultatele împotriva celulitei, a acumulărilor adipoase si a retentie de lichide.

Efectul benefic almetodei de  presodrenaj limfatic constă şi în îmbunătăţirea oxigenării ţesuturilor periferice şi la detoxifierea generală a organismului. De asemenea, presoterapia este indicată persoanelor cu edeme limfatice, atât de natură congenitală cât şi postchirurgicală sau post traumatice. Presoterapia acţionează şi asupra aparatului muscular prin înlăturarea senzaţiei de febră  musculară care apare în urma efectuării unui program intens de exerciţii fizice, sau în perioade de recuperare după intervenţii chirurgicale sau ortopedice.

preso

Presoterapia a început să fie folosită în domeniul estetic în urmă cu 15 ani. În comerţ se găsesc foarte multe aparate de presoterapie, însă pentru a obţine rezultate satisfăcătoare este important ca aparatele să permită reglarea presiunii pe fiecare zonă în parte, în funcţie de exigenţele fiecărei persoane tratate. Presiunea maximă exercitată nu trebuie să depăşească presiunea arterială minimă pentru a nu se bloca alimentarea ţesuturilor cu sânge oxigenat. Presoterapia se utilizează în principal pentru tratamentul membrelor inferiore, deoarece aceste zone prezintă cele mai multe probleme de tip circulator şi este indicată în toate cazurile în care se recomandă masajul manual.

In prezent exista dispositive care combina tehnica de presodrenaj limfatic cu caldura localizata infrarosu si cu electrostimularea, la care se poate adauga impachetarea cu diferite substante anticelulitice sau tonifiante, amplificand efectele de reducere a celulitei si de eliminare a toxinelor totodata cu scaderea timpului alocat unui tratament complet de remodelare corporala.

preso2

presodrenaj limfatic

Un tratament complet de presodrenaj limfatic presupune un ciclu de 10-15 şedinţe, efectuate cu regularitate, câte 2-3  şedinţe pe săptămână.

De asemenea orice tratament de remodelare care include mai ales cavitatie sau lipolaser trebuie sa se incheie cu o sedinta de 30 minute de presodrenaj limfatic.

Contraindicaţii presodrenaj limfatic:

  1. Tromboză venoasă profundă, tromboflebita
  2. Insuficienţă cardiac , ocluzie arterial
  3. Dermatite sau leziuni ale pielii